Ulla 02/13

Ulla 02/13 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Puuvillaiset uutuuslangat »

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Sisusta neuleilla »

Sees »

Puuvillaiset uutuuslangat »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Puuvillaisia uutuuksia»

Uusia glitter- ja efektilankoja»

Neulo kesä kotiisi -arvostelu»

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki . fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Ihanimmat vauvaneuleet »

Villaisia ja alpakkaisia uutuuslankoja »

Puuvillaisia uutuuksia »

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Ristiaallokko »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Nyt neulomaan! -arvostelu »

Suuri sukkakirja -arvostelu »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

Emma Karvonen

Emma on 25-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, joka neuloo kaiket päivät ja haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti, kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Nykyisessä opinahjossaan hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen. Emman perheeseen kuuluu aviomies ja neljävuotias tytär.

Emman bloggaa osoitteessa http://www.villaviidakko.blogspot.fi (Villaviidakko).

Keskitys »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

KristaK

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaa-ajan ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Villaisia ja alpakkaisia uutuuksia »

Puuvillaiset uutuuslangat »

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Villaisia ja alpakkaisia uutuuksia»

Puuvillaisia uutuuksia»

Maija Koskinen

Gafsa»

Sanna Kovanen

Sanna Kovanen on harrastanut käsitöitä lapsesta asti, parinkymmenen vuoden ajan. Sanna tekee enimmäkseen lankatöitä, neuleita tai virkkuita. Välillä hän kaivaa esiin ompelukoneen ja saumurin, silloin saattaa syntyä vaikka tilkkutöitä. Silloin tällöin Sanna tavaa ohjeita, enimmäkseen neuleet syntyvät kuitenkin omasta päästä. Käsityöt ovat tärkeä vastapaino lapsiperheen arjen, työssäkäynnin ja opiskelun lomassa. Viisivuotiasta tytärtään lainaten Sanna sanookin: "Kyllä käsityöihmisenä on mukavampi olla kuin tavallisen ihmisenä."

Sannan käsitöitä - ja muutakin elämää - voi seurata Ilosilmukan blogissa.

Untuva»

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Kuudes neuleretriitti»

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Aaltoillen »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Åker »

Kampasimpukka »

Uusia glitter- ja efektilankoja »

Villaisia ja alpakkaisia uutuuksia »

Niina Risulainen

Tulevaisuudessa tekstiilimuotoilijaksi valmistuva 25-vuotias tekstiiliartesaani haaveilee neulesuunnittelijan urasta. Neulomista Niina on harrastanut välillä enemmän ja vähemmän ala-asteelta lähtien. Ensimmäiseen neuletapaamiseen Niinan houkutteli luokkakaveri Emma ja siitäkös harrastus sai tulta alleen. Nykyään Niina neuloo lähes päivittäin. Aktiivisesti Kuopion seudun neuletapaamisissa kulkeva 1-vuotiaan tyttären äiti on myös innostunut bloggaamisesta. Niinan blogi Minä teen sijaitsee osoitteessa http://ninzi-niina.blogspot.fi/.

Ravelrystä Niinan löytää nimimerkillä Ninzi. Niinaan voi ottaa yhteyttä Ullan kautta.

Navakkahuivi »

Virva Saarikko

Virva Saarikko alias Helkama innostui neulomisesta jo ala-asteella. Alkuun valmistui villasukkia, vähitellen villapaitoja ja nykyään neuleita valmistuu laidasta laitaan. Ohjeita noudatetaan laiskanlaisesti ja pääsääntöisesti neuleissa noudatetaan sääntöä yksinkertaisuus on valttia. Neuleet ja ideat niihin valmistuvat yleensä kotisohvalla.

Leijailen»

Vera-Aleksa Sula

Vera-Aleksan ensimmäisten neuleiden materiaalit rosvottiin kymmenkesäisenä äidin lankavarastosta, jota kutsuttiin suosikkilankakaupan mukaan "neoviukseksi". Äidin jalanjäljillä pysyen lankavarasto on sittemmin kasvanut omassa kodissa lankahuoneeksi ja lankojen ostaminen sekä lankakaupoissa fiilistely on oleellinen osa harrastusta. Vaikka helmet ovat Vera-Aleksan työtä, niitä sujautetaan neuleharrastukseen mukaan silloin tällöin.

Ravelryssä Vera-Aleksa tunnetaan nimellä vekkuli. vera-aleksa@villihelmi.fi

Julia »

Rosalina »

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Luoto»

Oikolukijat

  • Iida Glumoff
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Ausifer
  • Suvi Heikkilä
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.